Κοτόπουλο με μπύρα

2 μεγάλα στήθη κοτόπουλο σε μεγάλες μπουκιές
2 – 3 κρεμμύδια σε φέτες
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια ή 1 πακέτο μπέικον χοντροκομμένο
2 σκέλ. σκόρδο ολόκληρες
2 φλυτζ. μπύρα
4 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
2 – 3 φύλλα δάφνης
αλάτι και πιπέρι
3 κουτ. σούπας μουστάρδα

Σοτάρω το κοτόπουλο σε λίγο λάδι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτω τα κρεμμύδια και το σκόρδο,αλατοπιπερώνω και ρίχνω τη δάφνη.

Σβήνω με την μπύρα και χαμηλώνω τη φωτιά για να μην ξεχειλίσει.

Προσθέτω και τη μουστάρδα και σιγοβράζω για 1 ώρα περίπου να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Λίγο πριν γίνει το φαγητό, σοτάρω χωριστά τα μανιτάρια ή το bacon (εγώ το προτιμώ και στην φωτογραφία είναι με bacon) και τα προσθέτω στο κοτόπουλο.
Παίρνω λίγο από το ζουμί του φαγητού και διαλύω το τυρί κρέμα.
Το βάζω και αυτό και αφήνω να πάρει 2 – 3 βράσεις να δέσει.

(συνταγή του Δρίσκα)

8